top of page

   Τοποθεσία

Toποθεσία

Το SEAFRONT STUDIOS & APARTMENTS βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, μόλις 50μ από τη βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Παρασκευής με τη μπλε σημαία και τα πεντακάθαρα νερά και δίπλα σε ένα μινι μάρκετ και οπορωπολείο. Η τοποθεσία είναι ήρεμη με εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης της Χίου και το λιμάνι μόνο 5 λεπτά με αυτοκίνητο (2.7 χλμ) και 11 λεπτά από το αεροδρόμιο.Υπάρχει στάση του τοπικού λεωφορείου δίπλα στο συκρότημα. Στα 100μ γεινιάζει με το ναυτικό προάστειο του Βροντάδου και σε 300μ με εστιατόρια και δύο σουπερ μάρκετ  και σε μικρή απόσταση με οργανωμένες παραλίες. Σε στρατηγικό σημείο πάνω στον παραλιακό δρόμο και δίπλα στο νέο περιφερειακό προσφέρει εύκολη πρόσβαση για  όλες τις κατευθύνσεις της Χίου. 

Η πόλη της Χίου είναι γεμάτη ζωή όλες τις ώρες με πληθώρα εστιατορίων, καφέ, και  καταστημάτων. Το κάστρο, το αρχαιολογικό μουσείο, το Βυζαντινό μουσείο, η Βιβλιοθήκη του Κοραή, τα Οθωμανικά Λουτρά είναι κάποια από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε.

Χίος

Η Χίος θεωρείται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και καλύτερα διατηρημένα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Ένα νησί με αυθεντικά πετρόκτιστα μεσαιωνικά χωριά, γραφικές εκκλησίες ,παρθένες παραλίες με πεντακάθαρα και διάφανα νερά και το άρωμα της μαστίχας και των μανταρινιών. Προικισμένη από τη φύση και πλούσια σε ιστορία. παράδοση και γαστρονομία, η Χίος είναι ένα διαμάντι για να το εξερευνήσετε όλες τις εποχές.

Τα μοναδικά μονοπάτια της υπαίθρου του νησιού, σας δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψετε την σημαντική σε βιοποικιλότητα φύση της Χίου όσον αφορά την χλωρίδα αλλά και την πανίδα σε όλες τις εποχές του χρόνου. Τα μονοπάτια διέρχονται μέσα από παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού, χαρακτηρισμένα ιστορικά μνημεία, καλλιέργειες μαστίχας κλπ και δίνουν την δυνατότητα να μάθει ο επισκέπτης πολλά για την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τα έθιμα της Χίου.

Το ιστορικό, φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον της Χίου είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Οι ανασκαφές που έχουν γίνει σε διάφορα μέρη όπως το Άγιο Γάλας και ο Εμπορειός απέδειξαν ότι το νησί κατοικήθηκε το λιγότερο από την νεολιθική περίοδο και την εποχή του χαλκού (6000-2000πχ). Γύρω στο 1100-1000πχ η Χίος κατοικήθηκε από τους Ίωνες και με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες πόλεις των αρχαίων χρόνων. Με το πέρασμα των αιώνων ΡωμαίοιΒυζαντινοίΓενουάτες και Οθωμανοί άφησαν το στίγμα τους.

Ευρισκόμενη η Χίος στο σταυροδρόμι της Ανατολής και της Δύσης συναντά κανείς είδη φυτικών ειδών που δεν παρατηρούνται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουν καταγραφεί 1260 είδη χλωρίδας η οποία ακολουθεί το τυπικό μεσογειακό οικοσύστημα. Από αυτά αξίζει να αναφερθούν οι άγριες ορχιδέεςοι λαλάδες (τουλίπες), τα εσπεριδοειδή του Κάμπου και η μοναδική στον κόσμο μαστίχα.

Ο επισκέπτης της Χίου μέσω των βατών μονοπατιών που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του νησιού έχει την δυνατότητα να γνωρίσει όλα αυτά που περιγράφονται παραπάνω κάτω από την καθοδήγηση μας. Κατά την επίσκεψη σας στο κατάλυμα μας θα σας ενημερώσουμε πιο διευκρινιστικά.

 

 A TASTE OF CHIOS

bottom of page